Tarım ve Orman Bakanlığı ve Avrupa Birliği ortak çalışması olan LEADER Tedbiri kapsamında Buldan ilçesinde kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetler yürüten Doku Yerel Eylem Grubu Derneği (DOYEG) Mutfak Mirası Buldan adlı eğitim faaliyetini Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileriyle gerçekleştirdi.
Türk Yemek Kültürü tartışmasız beslenmeden de öte yemek şöleni olması bakımından dünyada sayılı kültürlerden birisidir. Toplumumuzda son derece önemli bir yere sahip yemek kültürünün oluşumunda lezzetli tatları ile Buldan’da bu önemli kültürün bir parçasıdır. Geleneksel kültüre verdiğimizle önemle Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri yemek bölümü öğrencileri ile gerçekleştirilen etkinlikte Buldan’ın geleneksel kültürünü yansıtan yemeklere ve hijyen konularına dikkat çekilmiştir.
Derneğimiz öğrencileri en çok ihtiyaç duyduğu alanda; mutfak önlüğü takımları ve kırtasiye ürünleri ile desteklemiştir.
Bu güzel etkinliğimizde bizlere ev sahipliği yapan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sn. Mehmet Sökmen’e ve değerli katkılarıyla Yiyecek İçecek Hizmetleri Ayölye Şefi Sn. Bora Sezen’e ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.